Granskare av webbtillgänglighet

Enligt WHO har minst 15% av befolkningen någon form av funktionsnedsättning som begränsar förmågan att ta till sig information och utföra tjänster. Nedsättningen kan vara permanent, temporär eller situationsberoende. Funkas vision är att information ska vara tillgänglig för alla, oavsett förmåga. Vi har arbetat med detta sedan år 2000. Vi är en av världens ledande aktörer inom området digital tillgänglighet och fortsätter nu vår internationella resa. Vill du vara med? Och göra skillnad på riktigt?

"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do."- Steve Jobs

Vem söker vi?

Tillgänglighet har aldrig varit lika mycket i ropet som nu, och Funka växer på alla marknader. Vill du hjälpa oss att göra världen bättre för personer med funktionsnedsättning, äldre och teknikovana? Vi söker flera granskare av digital tillgänglighet som är intresserade av att både hitta problem och erbjuda och presentera lösningar. 

På Funka bygger all verksamhet på vår djupa kunskap om tillgänglighet genom uppdrag för EU-kommissionen, vår nära relation till funktionshinderrörelsen och vår egen forskning. Just nu gäller regelverken offentlig sektor, men om några år kommer även många produkter och tjänster att omfattas, inte minst e-handel, banktjänster, biljettautomater och smarta telefoner.

Just nu söker vi: Både juniora kandidater som är pigga på att lära sig mer om framtidens viktigaste ämne och IAAP-certifierade seniora konsulter med lång erfarenhet av tillgänglighetsarbete. Det viktigaste är att du vill göra skillnad. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra granskningar och presentera för kund. 

Vem du är:

Vi söker dig som har erfarenhet inom området och vill ta nästa steg i karriären. Du drivs av att utveckla interaktionen mellan teknik och människa där digital tillgänglighet är en självklarhet och är bekant med begreppen WCAG, Webbtillgänglighetsdirektivet, HTML & A11Y. Du drivs också av att utveckla ditt konsultmässiga arbetsätt.

Att jobba med tillgänglighet kräver stort fokus på kvalitet och noggrannhet, ett genuint intresse för människors olika förmågor samt ett pedagogiskt sinne. Du ska kunna kommunicera muntligt och skriftligt mycket bra på svenska och engelska. Din utbildningsbakgrund kan vara inom utveckling, design, UX eller publicering.

Vi tror att du liksom vi brinner för tillgänglighet. Ditt engagemang är inspirerande och du delar gärna med dig av din kunskap till andra. Vi tror även att du har erfarenhet som konsult och gillar varierande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet inom digital tillgänglighet, är nyfiken och vill utvecklas inom ditt område. Hos oss är erfarenhet av funktionsnedsättningar en merit.

Vad erbjuder vi?

Intressanta arbetsuppgifter och delaktighet: Funka befinner sig i en stark utvecklingsfas där du har möjlighet att vara med och påverka verksamhetens fortsatta utveckling utifrån en redan stark position som världsledande med kunskap om och metoder för ökad tillgänglighet.

Kreativ miljö: Vi erbjuder en kreativ miljö med mycket engagerade kollegor som gillar dela med sig av kunskap. Här får du förutom ny kunskap tillgång till nya spännande internationella nätverk av experter i tillgänglighet.

Teamwork: Vi är ett härligt team med hjärtat på rätta stället som drivs av att skapa mervärde för våra kunder. Vi både stöttar, sporrar och lär av varandra hela tiden.

Hybridarbete: På Funka är det viktigast vem du är och vad du kan erbjuda oss. Du kan bo i Kiruna, London eller någon annanstans där du trivs. Därför finns det möjligheter att jobba på distans för rätt kandidat. Även med placering i Stockholm så erbjuds goda möjligheter att hybridarbeta.

Värderingar: Vi sitter i mycket inspirerande lokaler på Stockholm Central och värdesätter ett gott arbetsklimat utifrån våra värderingar om engagemang, respekt, ansvar, öppen kommunikation och inkludering. Vi tror att olika perspektiv skapar nya affärsmöjligheter, ökad kundnytta och givande diskussioner på kontoret. Vi eftersträvar därför mångfald och välkomnar personer med olika kompetenser, ålder, erfarenhet av funktionsnedsättningar och etnisk bakgrund.

Välstrukturerade arbetsuppgifter: Med tid för att gräva djupare i sina special intressen och tid för att vara creative och påverka Funkas utveckling framåt. 

Har du frågor om jobbet är du välkommen att maila till kontakt@funka.com så hör vi av oss omgående.

Vi som jobbar här vill förändra världen och jobbar för allas rätt till information oavsett förmåga!

Är du intresserad av att vara med på vår resa? Sök jobbet redan idag!

Se hur du matchar med det här jobbet, ansök här, öppnas i nytt fönster