Internet är fantastiskt!

Så är jag då ute och reser på jobbets vägnar igen. Är åter i El Salvador och påbörjar nu fas 2 av projektet som vi har här tillsammans med Fiscalia General de la Republica (motsvarande åklagarmyndigheten).

När man är ute och reser är det ett under att ha tillgång till Internet.Särskilt på denna resa har det visat sig fantastiskt praktiskt. Resan började med att jag checkade in online, valde min favoritplats ombord och vilken mat jag vill ha. På vägen stannade jag till i New York men mitt bagage hade valt att stanna redan i Amsterdam. Inga problem, jag sökte på taggnumret på nätet och fick veta att bagaget var kvar i Amsterdam (trodde jag väl i och för sig redan). Jag matade in vart jag ville få det levererat när det behagade komma och det funkade. När det var dags att resa vidare till El Salvador så kontrollerade jag snabbt och lätt på vilken terminal jag skulle resa från och checkade in på nytt – allt via webben.

Nu är jag så här i El Salvador. Trots profylaktisk behandling mot det mesta har jag åkt på magsjuka. Internet blir återigen räddningen. Jag får kontakt med min läkare i Sverige, beskriver problemet och får en medicin rekommenderad. Beställer medicinen (ja, på internet) så den levereras till hotellet, jag har precis tagit första tabletten och kom på att jag kanske måste kolla om det är något jag behöver känna till om medicinen nu när jag inte får Apotekets bipacksedel, ja ni fattar. Jag kollar snabbt upp vad det skulle ha stått på en svensk bipacksedel och får besked att jag inte skall kombinera medicinen med mjölk.

Så min vardag är definitivt mycket bättre med internet men … jag är glad att jag är ”internetvan” jag har bra koll på hur jag skall söka och jag brukar kunna lista ut hur jag skall ta mig igenom de mest snåriga och krångliga lösningar. Det som gör mig lite ledsen är att alla dessa lösningar som jag nu använt mig av inte fungerar för vem som helst, de är ofta krångliga, omständiga. Jag vill att alla skall kunna vara lika hjälpta som jag. Så, det finns bra saker därute - nu skall vi bara gemensamt göra dem ännu bättre, enklare, snabbare och mer tillgängliga.

Andreas Melin