Åda AB tecknar avtal för Talande Webb

Talande Webb är det uppläsande hjälpmedlet som gör så mycket mer nytta än bara syntetiskt tal. Med översättning till 99 språk har funktionen blivit allt mer populär som tjänst för att nå ut till nyanlända.

Fler än 270 kommuner och myndigheter i Sverige erbjuder sina besökare Talande Webb. Nu tar tjänsten ytterligare ett kliv österut genom ett ramavtal med Åland på central nivå, genom Åda AB. Ålands landskapsregering är en av Ådas delägare och också kund hos Åda.

Vi är väldigt nöjda över att kunna ta i bruk en funktion som underlättar för personer som har svårt att läsa, säger Ida Ericson, Systemförvaltare, på Ålands landskapsregering.

Åda AB erbjuder it-relaterade tjänster till sina ägare inom det offentliga Åland.

Vi är glada att kunna komplettera våra webbtjänster med Talande Webb och hoppas att våra kunder tar tillfället i akt att även satsa på tillgänglighet på nätet, säger Katarina Donning, Vd, Åda AB

Genom att Talande Webb fungerar på så många olika språk är användningsområdet stort och målgrupperna ännu större. Enligt OECD har ca 25 % av den vuxna svenska befolkningen svårt att läsa. Samtidigt är det bara 4 av 21 landsting som beviljar hjälpmedel för dyslektiker, så det är uppenbart att Talande Webb behövs.

Just nu tittar vi på funktioner för att ge utökat stöd för personer med kognitiva nedsättningar, säger Marcos Flores, som är specialiserad på Talande Webb på Funka. Det är spännande att tekniken utvecklas så fort.

Vill du göra din webbplats lättare att använda för många individer? Vi visar gärna hur Talande Webb funkar på din egen webbplats – hör av dig till oss så bokar vi in en demonstration!

Talande Webb