Ännu en av Funkas kunder vinner pris!

Tillgänglighet lönar sig, i alla fall om man vill vinna priser. Det ser vi genom att allt fler av våra kunder får olika utmärkelser. Det gäller även norska Husbanken, som genomför regeringens bostadspolitik och vann pris för bästa digitala tjänst vid årets digitaliseringskonferens i Oslo.

Vi tycker naturligtvis det är viktigt att Husbanken fokuserar på användarupplevelse och jobbar med tillgänglighet, säger Daniel Sørensen, försäljningsansvarig på Funka i Norge. Vi är stolta över att ha bidragit till att tjänster som är viktiga för alla medborgare också kan användas av fler.

Husbanken är en statligt låneinstitut för genomförande av den norska bostadspolitiken. Gradvis har banken bytt roll från att vara en bolånebank till en välfärdsbyrå. Husbanken grundades 1946 och har finansierat över hälften av alla bostäder i Norge efter andra världskriget.

Vårt uppdrag omfattar alla människor oavsett funktionsnedsättning, säger Trond Venger, projektledare på Husbanken. Det har därför varit mycket viktigt för oss att lösningen kan tillgodose de behov hos våra användare kan ha. Vi är mycket nöjda med det arbete Funka har gjort. De har bidragit med värdefulla insikter och har hjälpt oss att upptäcka de problem som lösningen hade innan vi lanserade.


Husbankens webbplats (norsk text), öppnas i nytt fönster