Digitala byråer utbildar sig inom UX och tillgänglighet

Med ökade krav på tillgänglighet är det allt fler IT-leverantörer och designbyråer som fått upp ögonen för inkluderande lösningar. Ofta är det många olika roller som involveras, allt från tekniska experter till UX-designers och formgivare, men också projektledare och säljare.

Många av de utbildningar vi genomför hos leverantörer handlar om hur UX och tillgänglighet hänger ihop, eller att tillgänglighet är en förutsättning för god form. Lagstiftningsfrågor och hur EN-standarden ska tolkas är naturligtvis också viktigt och vi försöker alltid visa exempel på värdet av att ha med personer med funktionsnedsättning vid användningstester.

Nyligen utbildade vi Daresay, en digital byrå med kunder som Länsförsäkringar, Arbetsförmedlingen och Clas Ohlson. Det blev en spännande workshop där deltagarna fick fördjupa sina kunskaper på området. Funkas Frida Westholm och Maria Ström varvade teori och praktik och fick mycket beröm från ambitiösa och entusiastiska deltagare.

Jag tycker workshopen var jättekul och intressant, jag lärde mig en hel del nytt. Det var bra att få testa olika webbplatser ur tillgänglighetssynpunkt, säger Rebecca Jäger, UX Designer på Daresay.
Workshopen var väldigt bra och användbar, speciellt för mig som utvecklar min kompetens inom design, säger Miriana Giai Gischia, UX Designer på Daresay. Workshopen hjälpte mig att förstå en annan sida av design som ofta inte får tillräcklig uppmärksamhet. Det var bra att få göra övningar och inte bara lyssna passivt, det gör det lättare att minnas det man lär sig, så tummen upp för det!
Workshopen var väldigt populär i vårt designteam, vi hade faktiskt en väntelista för personer som hade velat gå, säger Lisa Lee, Visual Designer på Daresay. Innehållet var en bra uppdatering för vårt team som redan har mycket kunskap. De verktyg och övningar som Maria och Frida föreslog var väldigt nyttiga och vi har använt dem i våra projekt. Hela processen fram till workshopen gick smidigt eftersom Funkas team säkerställde att de förstod våra behov och förväntningar. På det sättet blev workshopen skräddarsydd och inspirerande. Jag kan varmt rekommendera en sån här workshop för andra kunder.

Kontakt

Johan Kling

Titel: Operativ- och kvalitetschef

johan.kling@funka.com (Johan Kling)

+46 8 555 770 62 (Johan Kling)