Länsstyrelsen i Jönköpings län satsar på tillgänglighet

Länsstyrelsen i Jönköpings län har inom ramen för ett regionalt utvecklingsprojekt genomfört en stor satsning på utbildning i tillgänglighet. Under två fullspäckade dagar fick 77 medarbetare från olika länsstyrelser och inbjudna från kommun och landsting lära sig mer om tillgänglighet och funktionsnedsättningar.

Skräddarsydda utbildningar är alltid roligt att både planera och genomföra, särskilt när kunderna är så ambitiösa som i det här fallet, säger Andreas Cederbom, en av flera utbildningsledare från Funka som bidrog till kunskapsöverföringen i Huskvarna.

Ännu roligare är det naturligtvis när vi får beröm:

Tack till er alla för två berikande dagar i Huskvarna!
Ni är verkligen förebilder för hur en god medmänniska är! Vi skulle nog alla behöva fler kollegor eller människor i vår omgivning som ni, som har mycket tolerans, värme, humor och medmänsklighet.< /br>< /br> Det känns som ökad tillgänglighet handlar till stor del om människors inställning och attityd till detta.. och det kanske inte alltid är så lätt att ändra hos alla.... Men vägen dit är ju att få träffa er. Redan igår när jag klev av bussen hemma lade jag märke till högtalarrösten som talade om vilken buss det var för de påstigande. Jag har hört högtalarrösten innan, men inte varit medveten om dess betydelse. I tidningen i morse läste jag om en elev som "har funktionshinder" och tänkte att det borde stå "funktionsnedsättning" istället.
Lycka till med ert fortsatt viktiga arbete.
Vänliga hälsningar
Sabine "gruvguiden" Lind