Trollhättans Stad vågar prova nya vägar

Det är alltid roligt att vinna upphandlingar, men när det dessutom sker på ett för oss ovanligt sätt är det värt att uppmärksammas lite extra. Trollhättan är ett bra exempel på en kommun som visste vad de ville och dessutom lyckades förklara det på ett bra sätt i sitt upphandlingsunderlag. Heja!

Trollhättan valde att be leverantörer lämna in skisser och lösningsförslag och sedan välja ut ett antal för en träff. Under mötet fick leverantörerna berätta om hur de uppfattat krav och önskemål samt naturligtvis förklara mer om sin arbetsmetodik.

Funka hade en ödmjuk, proffsig och varm presentation, och visade både design, teknik och funktion som höll bättre mått än de övriga leverantörerna som vi träffade vid upphandlingen i våras, säger Katarina Loodh, Webbredaktör och del av upphandlingsgruppen för Trollhättans Stad. Jag tycker att samarbetet med Funka flyter på bra, och ser verkligen fram emot lanseringen av den nya webbplatsen för Trollhättans Stad senare i höst.

Uppdraget omfattar form och utveckling av externwebb på EpiServer 7.5

Ofta kan det vara svårt att göra en designskiss utan att ha träffat kunden först, berättar Frida Westholm, formgivare på Funka. Det är så många saker som är svårt att formulera i ord, eftersom färg och form handlar mycket om känslor. Men den här gången hade vi både en tydlig specifikation och möjligheten att få berätta hur vi hade tänkt. Jag hoppas få vara med om flera sådana upphandlingar!